Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Бургаско дружество става концесионер на плаж "Сарафово"

Правителството откри концесионни процедури и за два плажа в общините Несебър и Созопол

Бургаско дружество става концесионер на плаж "Сарафово"

Снимка: Pixabay.com

Правителството определи бургаското дружество „М и П Мениджмънт“ ЕООД за концесионер на морски плаж „Сарафово“ в община Бургас за срок от 20 години, съобщават от правителствената пресслужба.

Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия цената на един чадър да бъде в размер до 7 лв. с ДДС, а цената на един шезлонг – също до 7 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.
Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 45 502 лв. с ДДС.

Предложените инвестиции за организация на целогодишно санитарно-хигиенно поддържане и за подобряване на облика на морския плаж са в размер на 527 765 лв. с ДДС за целия срок на концесията.

Още по темата
Правителството взе решение и за откриване на процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Свети Влас-запад”, съставляващ морски плажове „Свети Влас - запад 1” и „Свети Влас - запад 2”, в община Несебър. С нея се цели обезопасяване на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.

Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), а предложението е срокът на концесията да бъде 20 години.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 51 264,35 лв. без ДДС. С решението за откриване на концесионна процедура се цели морски плаж „Свети Влас-запад” да бъде обезпечен със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Правителството открива процедура за възлагане на концесия и на морски плаж „Златна рибка“ в община Созопол с предлаган срок от 20 години. Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 75 366,88 лева без ДДС.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини от Черноморието
Правителството открива процедура за концесия на плаж „Кабакум - Север 2"