IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъчни запечатаха 25 търговски обекта по Северното Черноморие

За месец и половина са направени 242 проверки на хотели и къщи за гости, като са съставени само два акта

12:34 | 14.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

От началото на юли до средата на август са запечатани временно 25 търговски обекта по Северното Черноморие, сред които бензиностанция, СПА център, ресторанти. Това съобщиха от пресцентъра на Националната агенция за приходите във Варна, предава БТА.

Общият брой на съставените актове е 142. От тях 35 са за неиздаване на касов бон, 91 - за установена разлика в касовата наличност и 5 за липса на фискално устройство. Търговците, заловени, че не издават касова бележка, са наказани и с временно запечатване на обекта им за срок от две седмици.

Общият брой на извършените проверки по Северното Черноморие е повече от 2 300. Под физически контрол са поставени 20 високооборотни заведения за обществено хранене и дискотеки. В резултат на това в един от ресторантите оборотът се е покачил почти двойно.

За месец и половина данъчните са направили 242 проверки на хотели и къщи за гости, като са съставени само два акта.

Публичните изпълнители от дирекция "Събиране" са посетили и взели парите от касите на 62 обекта, като са внесли в бюджета над 90 хиляди лева. Мярката се предприема срещу търговци с просрочени задължения.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още