Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Данъчните от Варна глобиха 15 търговци на риба на Никулден

Инспекторите засилват проверките на 8 декември и Коледните и Новогодишните празници

Данъчните от Варна глобиха 15 търговци на риба на Никулден

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Данъчните от териториалната дирекция на НАП във Варна съставиха 15 акта за установяване на административно нарушение на търговци на  риба и рибни продукти на Никулден.

Още по темата

Три от тях са за неиздаване на касов бон, седем – за разлика в касовата наличност, а пет от актовете са за нарушение на Кодекса за социално осигуряване – невнесени здравни осигуровки, съобщиха от пресцентъра на НАП в морския град.

Проверките са били във Варна, Добрич, Балчик, Каварна и други населени места, като са обхванали над 60  обект. Целта им е да се установи отчитат ли търговците на риба реално извършените продажби  на фискалните устройства

В Каварна  инспекторите са извършили контролна покупка в голям рибен магазин, но не им е бил издаден касов бон. При проверката на обекта данъчните са установили, че  в касата търговеца има наличност от 474 лева, но на касовия апарат не е отразена нито една продажба. На собственика е съставен акт и предстои издаването на заповед за запечатване на обекта за срок до 30 дни.

На друг търговец на риба в Балчик инспекторите са съставили акт за разлика в касовата наличност и отразените покупки на фискалното устройство.

При проверките на обекти за продажба на риба и рибни продукти в Добрич не са установени нарушения на данъчните закони.

От НАП Варна съобщават още, че присъствие на данъчни ще има в дискотеки и  ресторанти, в които студенти празнуват 8 декември. Инспекторите ще следят отчитат ли заведенията приходите от вход и  реалните обороти.

Данъчните ще извършват контрол по спазване на осигурителното законодателство, имат ли трудови договори работещите в обектите и изпълнили  ли са техните собственици задълженията си към НАП.

Проверките на данъчните ще продължат до края на годината, като контролът за отчитане на реалните обороти ще бъде засилен по Коледните и Новогодишните празници.

Сигнали за укриване на обороти и други данъчни нарушения гражданите могат да  подават на телефона на НАП 0700 18 700.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини от Черноморието
МС отсрочи плащането на концесионните такси за летищата във Варна и Бургас