Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Данъчните проверяват магазини в Търговище

Засилва се контролът и на обекти разположени по Северното Черноморие, съобщават от НАП

Данъчните проверяват магазини в Търговище

Снимка: Pixabay

Данъчни от Варна започнаха проверки на оборотите в магазини за хранителни и промишлени стоки в Търговище. Инспектират се също и питейни заведения, съобщават от Националната агенция за приходите (НАП).

Фискалните агенти са посетили кафе-клуб и бар в центъра на Търговище, за да проследят дали търговците спазват законовите изискванията за отчитане на продажбите. При извършване на контролни покупки на данъчните не са издадени фискални бележки, като за това нарушение на търговците са съставени актове за административно нарушение и е наложена принудителна административна мярка-запечатване на обектите за период от 10 дни,

От НАП Варна напомнят на търговците, че освен налагането на глоби, когато се установят нарушения, свързани с липса на касови апарати или издадени касови бележки, инспекторите на НАП запечатват търговските обекти, допуснали нарушенията, за срок до 1 месец.

Проверките на варненските данъчни продължават на територията на цяла Североизточна България, като контролът ще бъде засилен и на обекти разположени по Северното Черноморие.

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини от Черноморието
Азотен тор се излива в морето при акцията със заседналия кораб