IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъчните в Бургас затварят търговски обекти за неиздаване на касова бележка

В курорта Слънчев бряг през седмицата са запечатани акумулаторни колички триколки, атракционно съоръжение и магазин за плажни артикули

12:29 | 07.07.17 г.
<p>
	Летният театър. <em>Снимка: община Бургас</em></p>

Летният театър. Снимка: община Бургас

От началото на годината в Бургаска област данъчните са запечатали 156 търговски обекта за неиздаване на касови бележки. От началото на юли по Южното Черноморие по същата причина са затворени 22 обекта, последният от които е магазин за детски стоки в Несебър, съобщи НАП.

В курорта Слънчев бряг през седмицата са запечатани акумулаторни колички триколки, атракционно съоръжение и магазин за плажни артикули. Сред затворените временно обекти по Южното Черноморие са и автомивка и високооборотно заведение за бързо хранене. 

„Запечатването е крайно неприятна мярка и за двете страни, за НАП това не е цел, а само средство за постигане на дисциплиниращ ефект. Нито едно от тези запечатвания нямаше да се случи, ако беше издаден фискален бон“, коментира говорителят на НАП Бургас Христо Узунов. 

От приходното ведомство в морския град припомнят, че при повторно нарушение – неиздаване на фискален бон, търговският обект се запечатва за срок от един месец.

Патрулни двойки на НАП обхождат всекидневно алеите на курортите, патрули има и в черноморските градове. Те следят за рискови обекти, извършват контролни покупки, но и разясняват целите на данъчната контролна кампания. Към тях търговците могат да се обръщат и с въпроси, свързани с отчетността и работата на фискалните апарати.

Териториална дирекция на НАП в Бургас е поставила под непрекъснато наблюдение чрез дистанционната връзка на касовите апарати при над 200 обекта с традиционно високи обороти през лятото. Данъчните внимателно следят и отчитането на приходи при провеждането на концерти, фестивали и изложения. От началото на месеца по Южното Черноморие са извършени повече от 300 проверки.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още