Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

ДНСК спря строежа на плажа „Алепу“ край Созопол

Има установени нарушения и пропуски на фирмата инвеститор, както и увреждане на зараждащите се дюни

ДНСК спря строежа на плажа „Алепу“ край Созопол

Снимка: Pixabay

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) издаде заповед за спиране на строителството на плажа „Алепу“ край Созопол, по-известен като „Шофьорския плаж“. Това съобщи началникът на дирекцията Иван Несторов, който днес пристигна в района, за да направи проверка по повод сигналите, че е започнало строителство на ваканционен комплекс до плажната ивица, цитиран от БТА.

Още по темата

Според Несторов първоначално са установени нарушения и пропуски на фирмата инвеститор, както и увреждане на зараждащите се дюни. По думите му ще бъде направена обстойна проверка какво точно се случва на плажа. 

По разпореждане на премиера Бойко Борисов директорът на ДНСК ще обиколи цялото Черноморие. Целта е да бъде направена цялостна проверка на строежите по морето. Заедно с арх. Несторов са служители от местната дирекция за строителен контрол в Бургас и Службата по геодезия, картография и кадастър. 

Подробно ще бъдат проверени всички сигнали за строителни дейности и в къмпинга "Градина", и къмпинга "Арапя", каза Несторов. За плажа "Алепу" от понеделник ще бъде обследвана цялата документация, за да се установи дали става въпрос за укрепване на старо свлачище, както твърди инвеститорът, или се строи сграда, която ще е част от ваканционен комплекс. След проверката по цялото Южно Черноморие ще бъдат взети и необходимите мерки.

От няколко месеца на метри от водата на плаж „Алепу“ се извършва мащабно строителство.

Анкета

Смятате ли, че държавата се справя с опазването на природата си?

Коментирай

По-рано днес кметът на Созопол Панайот Рейзи съобщи, че строителството край къмпинг "Градина" също спира. Според него фирмата инвеститор е внесла писмо в общината, с което заявява, че се отказва да изгражда ресторант, магазин и паркинг до плажа.

Тази сутрин кметът на Царево Георги Лапчев съобщи в ефира на bTV, че е сезирал прокуратурата за строителството на "Арапя". Според телевизията инвеститорът е бивш общински съветник от ГЕРБ.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини от Черноморието
Започват проверки на фирми без право да превозват туристи