IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До края на 2016 г. трябва да се приемат плановете срещу наводнения по Черноморието

Част от мерките ще бъдат финансирани с пари от програма "Околна среда"

13:56 | 15.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

До края на годината трябва да бъдат приети плановете за управление на риска от наводнения и за управление на речните басейни в Черноморския басейнов район. Това съобщи във Варна директорът на Басейновата дирекция "Черноморски район" Десислава Консулова, предаде БТА.

Проектът на план за управление на риска от наводнения за Черноморския район е на финалния етап и е изпратено искане за становище по екологичната оценка до министъра на околната среда и водите. След това предстои разглеждането му на консултативен съвет, висш екологичен съвет по водите и приемане от Министерски съвет.

В плана за управление на риска от наводнения са разгледани районите с риск и са изготвени карти на заплахата, както и програма от мерки.

Програма е изготвена и за плана за управление на речните басейни в Черноморския район.

Стойността от програмата от мерки за управление на речните басейни е около 800 млн. лева, като от тях приблизително 500 млн. лева са предназначени за ВиК сектора - за изграждане на пречиствателни и канализационни системи.

Стойността на програмата за управление на риска от наводнения е около 240 млн. лева, като част от средствата ще дойдат от оперативната програма "Околна среда".

Ако до края на годината тези планове не бъдат приети, има вероятност да бъдат спрени евросредствата за екология. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:08 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още