IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Двумилионният пътник за годината кацна на Летище Бургас

Kъм момента морската аерогара отчита ръст от 4% на пътникопотока, главно поради нарастващия интерес от страна на пътниците от Великобритания, Германия и Чехия

22:34 | 14.08.17 г.
Двумилионният пътник за годината кацна на Летище Бургас

Двумилионният пътник на годината на Летище Бургас пристигна днес в морския град с полет на авиокомпания Aer Lingus от Дъблин. Джейн Макгуайър бе приветствана от директорите на летището Улрих Хеппе и Георги Чипилски.

Aer Lingus изпълнява до 6 полета седмично от Дъблин и заема първа позиция сред всички авиокомпании, изпълняващи полети до Ирландия това лято, каза Георги Чипилски.

Летище Бургас обслужва полети до повече от 146 дестинации в 41 страни, изпълнявани от 77 авиокомпании. Около 10 на сто е делът на нискотарифните авиокомпании.

Kъм момента Летище Бургас се радва на стабилен ръст от 4% на пътникопотока, главно поради нарастващия интерес от страна на пътниците от Великобритания, Германия, Полша и Чехия.

В съответствие със стратегията си за развитие само за миналата година концесионерът "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД е направил инвестиции в размер на повече от 8 млн. лева в различните инфраструктурни проекти на летището, добави Улрих Хеппе, цитиран от БТА.

Германо-българскaта компания управлява и летището във Варна.

От пресслужбата й информираха, че през 2016 г. двете морски летища са посрещнали повече от 4,5 млн. пътници и повече от 35 хил. полета на 100 български и чуждестранни авиокомпании.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още