IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fraport увеличава операциите на морските летища у нас

Операторът извършва рехабилитация на водещата пътека за рулиране на летището във Варна

22:55 | 10.11.16 г. 1
<p>
	Снимка: <em>Летище Варна</em></p>

Снимка: Летище Варна

Сериозният растеж на пътниците към летищата във Варна и Бургас води до сериозно увеличаване на операциите. Летищата във Варна и Бургас са най-добре представящите се от групата, каза Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на Fraport Twin Star Management AD, пред Bulgaria ON AIR

За първите 9 месеца на 2016 година общият трафик на летищата на Fraport Twin Star Варна и Бургас се увеличи с 22,5% до 4,4 млн. пътници в сравнение със същия период на миналата година.

Перспективите за растеж на Fraport  са в 2 направления – инфраструктурно – чрез рехабилитацията на летище Бургас и след това и на летището във Варна, както и чрез увеличение на пътникопотока и чрез сътрудничество с други ключови играчи в индустрията - туроператорите, хотелите, общините.

Във Варна ще се рехабилитират перонът и водещата пътека за рулиране, каза директорът на летище Варна Димитър Костадинов. На бургаското летище рехабилитация се прави на полосата за излитане и кацане и на пътеките за рулиране, каза директорът на летище Бургас Георги Чипилски.

Ремонтът на летище Бургас вече започна и ще продължи до края на годината, за този период пътникопотокът е пренасочен към летище Варна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 1
moviestar4
преди 7 години
Определено през последните години се наблюдава ръст при пътниците на морските летища. Естествено има значение дали е силен летният сезон, но като че ли западноевропейците все по-често летят до морето ни, благодарение на увеличилата се мрежа от дестинации. Фрапорт знаят какво да правят с обектите си и се надявам и за напред да има толкова големи ръстове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още