IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотелиери: Това е най-трудният туристически сезон от 10 години

Неминуемо ще има спад на туристите и на приходите, твърдят от курорта „Слънчев бряг“

17:24 | 08.07.15 г. 4
Хотелиери: Това е най-трудният туристически сезон от 10 години

Това е най-трудният туристически сезон от 10 години насам, но инфарктните прогнози за спад не се оправдават. Това показват резултатите на най-голямото хотелско дружество в „Слънчев бряг“, съобщават от там.

“Има спад на руските туристи, но той донякъде се компенсира от ръст на туристите в нашите хотели от Централна Европа и Румъния”, коментира генералният мениджър на „Слънчев бряг хотел холдингс” Янко Янов.

Той обяснява, че заради нестабилния курс на руската рубла почивките за море в България тази година са започнали да се продават в Русия късно - едва от април-май, докато в предходни години записванията за България на руския пазар започват още през януари. Спадът на зимните продажби като цяло се отрази най-вече на записванията за началото и края на сезона - юни и септември, уточнява Янов.

Неминуемо ще има спад на туристите и на приходите за целия туристически сезон, но за щастие най-лошите прогнози не се осъществиха, отбелязва още тай.

Това, че настоящият сезон ще бъде най-слабият летен туристически сезон за България досега, призна и министърът на туризма Николина Ангелкова. Причината според нея е, че не са били предприети мерки навреме. Тя допълни, че още отсега се предприемат мерки за сезона през 2016 година, за да бъде избегната сегашната ситуация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 4
lilivan
преди 8 години
Що така? Да не би банките да са затворили или сме пред фалит?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 3
lareman
преди 8 години
гледам в момента шезлонга е 5 лв ,как се е вдигнал с 10 лв не ми става ясно??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 17
Stefan--L
преди 8 години
Ами за хубавият сезон благодарете на марионетките на Америка Плевнелиев Борисов Кунева Митов Ненчев вместо да ни докарат Руски туристи те ни докараха американски танкове и натовски кораби в черно море ! Халал да са ви управляващите който по собствена воля викат американските войски и кораби чакайте туристи като парашутисти с автомати от изток
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 2
HighSpirited
преди 8 години
Като гледам цените са същите,каквито бяха 2008г. ,когато сезона беше силен.Дори са се вдигнали цените за шезлонги и чадъри на плажа средно с 10 лв.Така няма начин някой да ме убеди, че сезона е слаб...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още