Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Кабинетът откри процедури за концесията на плажовете „Силистар“ и „Бутамята“

До 10 лева за чадър и 10 лв. за шезлонг на централния плаж във Варна през следващите 20 години, реши МС

Кабинетът откри процедури за концесията на плажовете „Силистар“ и „Бутамята“

Плаж "Силистар". Снимка: БГНЕС

Министерският съвет реши да бъдат дадени на концесия морските плажове "Силистар" и "Бутамята", община Царево, област Бургас, съобщиха от правителствената информационна служба
Целта е обезопасяване на морските плажове и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.

Процедурите се провеждат по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е по 20 години за всеки от двата плажа.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за „Силистар“ е 6116 лв. без ДДС, а за „Бутамята“ - 13 892,43 лева без ДДС. Размерът е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обект на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, уточняват от пресслужбата на кабинета. Двата морски плажа ще бъдат обезпечени със задължителните дейности по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие, а именно - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж, и предоставяне на услуги от обществен интерес. 

Още по темата

На днешното заседание на Министерски съвет са определени концесионери на морските плажове Дяволска река 1 в община Приморско, област Бургас, и Варна - централен в община Варна, област Варна.

Концесионерът „ЛУКСОР ПРИМ“ ЕООД се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. за морски плаж „Дяволска река 1“ да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 7 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 7 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

За морски плаж „Варна - централен“ концесионерът „ЛАЗУРЕН БРЯГ 91“ ЕООД се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 10 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж. За този плаж размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 3,30 на сто без ДДС.

Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 137322 лв. без ДДС. Инвестиции за организация на целогодишно санитарно-хигиенно поддържане на морския плаж за срока на концесията са в размер на 49296 лв. с ДДС.

За морски плаж „Дяволска река 1“ размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 4 на сто без ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 19537 лв. без ДДС.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини от Черноморието
МС отсрочи плащането на концесионните такси за летищата във Варна и Бургас