IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайски фирми планират да открият свои представителства в Бургас

Интересът е заявен пред областния управител от китайска делегация

11:00 | 13.12.17 г.
<p>
	Изглед от Чънду, административен център на Съчуан. <em>Снимка: Pixabay</em></p>

Изглед от Чънду, административен център на Съчуан. Снимка: Pixabay

Китайски фирми са готови да открият свои представителства в Бургас. Интересът е заявен пред областния управител Вълчо Чолаков, по чиято покана делегация от провинция Съчуан бе на официална визата, съобщи областната администрация.

Една от гостуващите фирми в сферата на винопроизводството е заявила интерес за износ на българско вино от Бургаски регион. Компанията е разработила база от централи за електронна търговия с водещи в света вина в Хефей. Китайската и българската страна са в преговори по темата, а първата конкретна заявка за количества към една от винарните в област Бургас стана факт в рамките на визитата. 

В процес на уточняване са митническите условия и други детайли. Планувана е и втора визита в Бургаско, по време на която да бъдат посетени максимален брой фирми от сектор винопроизводство.

Фирма, притежаваща голяма платформа за онлайн пазаруване, е декларирала интерес за разкриване на представителство в област Бургас и развиване на дейност. От администрацията на Областния управител вече работят по отправените конкретни въпроси относно разкриването на клон на китайската фирма в България.

Друга заявка е свързана с изграждане на логистичен център в Съчуан, където да се предлагат продукти от българска роза и кисело мляко. Друга сфера на интерес от страна на китайския бизнес в Бургас е автомобилната индустрия и производството на резервни части за автомобили.

Областният управител получи покана разговорите по поставените теми да продължат в Съчуан, където той да заведе делегация от бургаски фирми.

Провинция Съчуан е с население от приблизително 91 млн. души, на територията й оперират 332 oт най-големите компании в света, а по БВП заема шесто място в Китай и първо в Западен Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още