IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Круизна компания заменя посещенията в турските пристанища с преход до Бургас

Маркетинговите стратегии на повечето круизни компании в началото на сезона са подложени на изпитание

17:18 | 21.03.16 г.
Круизна компания заменя посещенията в турските пристанища с преход до Бургас

Круизната компания MSC Cruises заменя посещенията в турските пристанища, включително и Истанбул, с 40-часов морски преход от Пирея директно до Морска гара-Бургас. Това съобщи изпълнителният директор на пристанището Диян Димов, цитиран от БТА. 

Преди няколко дни представители на Пристанище Бургас са участвали в международно круизно изложение в САЩ. Там MSC Cruises е конкретизирала своите дългосрочни намерения за посещения в регион Черно море.

„Сложната обстановка в регион Мраморно и Черно море постави пред изпитание маркетинговите стратегии на повечето круизни компании в началото на сезона“, заяви Димов.

Голяма част от предварително обявените за 2016 година посещения в турските пристанища са отменени, а за 2017 и 2018 година дестинациите все още са в процес на обсъждане. Това по думите му дава силен шанс на Пристанище Бургас.

Независимо от сложната обстановка в Черно море, сътрудничеството с круизните компании продължава да се развива и дава възможност да се обсъждат нови варианти на маршрути за развитие на круизните посещения в Бургас и в черноморския регион, смята шефът на порта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още