IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лиляна Павлова: Няма вариант държавата да не иска концесионна такса за плажовете

В разгара на летния сезон няма да се ремонтират магистрали, заяви министърът на регионалното развитие

18:33 | 26.04.15 г. 6
Лиляна Павлова: Няма вариант държавата да не иска концесионна такса за плажовете

Държавата ще продължи да изисква концесионна такса за плажовете. Това стана ясно от интервю на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова пред Нова телевизия. Тя коментира това по повод предложението на хотелиери от последните дни - кабинетът да обяви нулеви концесионни такси за плажовете, в замяна на което концесионерите ще предложат безплатно чадърите и шезлонгите.

Държавата предприема мерки като ремонти на пътищата, за подкрепа на бизнеса. Когато обаче се кандидатства за концесия, кандидатът предлага какво ще заплати. Никой не го кара да събира пари от шезлонги и чадъри, могат да ги пускат безплатно. А приходи концесионерите имат от заведенията и другите обекти, разположени на плажовете, каза министърът. „Какво да им отстъпим, да не плащат и данъци? Анархия!“, коментира тя предложението. 

Лиляна Павлова допълни, че в преместваемите обекти в курортите – многобройните сергии се слагат с решение на общинските съвети. Само в Слънчев бряг незаконните сергии са над 500, заяви тя.

По повод последните скандали със застрояване на плажове тя коментира разминаването между инвеститори и картите с дюни. „В закона пише – ако в един терен има дюни, това трябва да е държавна собственост. Това е моят ангажимент по закон и аз съм длъжна да го спазя. Но тъй като трябва да намерим баланс между опазването на природата и инвестициите, предстои дебат как да се промени законът и да не се налага 78 дка на Корал да бъдат деактувани“, обясни тя.

Тя гарантира, че от 1 юли до 1 септември няма да се правят ремонти на магистралите, но ремонтите на виадукти няма как да бъдат прекъснати. Павлова допълни, че ремонтите са възможни и заради увеличените приходи в бюджета.

На въпрос за развитието на икономиката тя заяви: „За два месеца не може да се оправят нещата. Стъпка по стъпка, сега се отварят оперативните програми, най-много пари от тези пари са за бизнеса“.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
cokrat1
преди 8 години
"Брато", "ти" имаш голЕм проблем със ценностната си система!!!! Прочети някоя и друга полезна книга. Аз, няма да ти посоча обаче кои са те!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 3
stefsto
преди 8 години
Горката министърка много ни е глупава. Не, че няма начин държавата да даде базплатно плажовете, но тогава няма да се пълнят партиините касички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
cokrat1
преди 8 години
Няма значение каква е котката...важното е дали лови мишки...това може да се приложи и по тая тема....уважаеми М.Теран!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
Що за тема пак!Винаги на върха са хора с вкус към властта, няма цвят в тая работа!Комунисти, ако е имало истински, са измрели още на 9.9.1944После "интереса клати феса"!Ако утре се смени властта, кой ще е отгоре?Пак същите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 2
Mario Teran
преди 8 години
А има ли вариат министри да стават хора, чиито роднини НЕ СА БИЛИ ПАРТИЗАНИ И В ПОЛИТБЮРО НА ЦК НА БКП????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още