IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министерството на туризма не намери нарушения на "Къмпинг Оазис"

Проверка е показала, фигуриращите в картата неподвижни дюни с тревна растителност съществуват и не са разрушени

20:23 | 11.05.17 г.
<p>
	Снимка: bTV</p>

Снимка: bTV

Не са намерени нарушения на нормите на Закона за устройството на черноморското крайбрежие (ЗУЧК) при проверката на морски плаж „Къмпинг Оазис“, съобщи Министерството на туризма в четвъртък.

Проверката е била извършена и съгласно Обединена специализирана карта на морските плажове и видове дюни.

Към настоящия момент концесионерът на морски плаж „Къмпинг Оазис“ обработва и почиства ивицата с допустимите технически средства, установява проверката. Това лято посетителите на плажа ще заплащат по 6.00 лв. за чадър и 6.00 лв. за шезлонг, за разлика от миналата година, когато цената на 1 бр. плажна принадлежност е била10.00 лв.

Резултатите от инспекцията показват, че фигуриращите в картата неподвижни дюни с тревна растителност (сиви дюни) съществуват, не са разрушени и концесионерът на плажа не е извършил забранени от ЗУЧК действия.

На територията на морската ивица съществуват и зараждащи се подвижни дюни, които не попадат в забранителния списък на ЗУЧК. Проверяващите от Министерството на туризма са констатирали, че те не са разрушени, но има промяна в терена и следи от нараняване на дюните. Към момента не е установен извършител, нито периода, в който е реализирано това действие. Резултатите ще бъдат изпратени до компетентните органи за разследване на случая.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още