IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 5 хил. проверки направиха данъчните по Черноморието от началото на юли

Един търговски обект ще бъде запечатен за неиздаване на касов бон

11:48 | 11.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Инспекторите от „Фискален контрол“ на Националната агенция за приходите (НАП) са извършили над 5 хил. проверки по Черноморието от началото на юли, съобщават от ведомството.

Контролната кампания на приходната агенция, МВР и митническите служби в населените места по крайбрежието ще продължи без прекъсване до края на туристическия сезон.

Проверената стока на контролно-пропускателните пунктове на курортните комплекси в областите Бургас и Варна е на стойност близо 4,5 млн. лева. Наложени са обезпечения в 13 случая поради установени задължения на фирмите към бюджета. Съставени са 4 акта за установено административно нарушение, а един търговски обект ще бъде запечатен за неиздаване на касов бон.

Данъчни инспектори наблюдават за отчитане на обороти и издаване на касови бележки, както и за движението на рискови стоки, включително алкохол и тютюневи изделия. За пръв път през тази година неиздаването на касова бележка се санкционира незабавно със запечатване на търговския обект, освен обичайната глоба, допълват от НАП. Обектите обикновено остават затворени в продължение на 2 седмици след запечатването.

Под постоянно наблюдение са сложени борси и тържища в близост до курортите, като там дежурят денонощно служители на „Фискален контрол“.

От началото на 2017 г. фискалните агенти на НАП са извършили 45 хил. проверки на транспортни средства, като на 13 хил. са поставени технически средства за контрол. В резултат на извършените контролни действия са наложени 300 обезпечения, за да се избегне отклонение от облагане, допълват от НАП.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на  infocenter@nra.bg.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още