Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Намаляват се концесионни възнаграждения по договори за плажове

Понижението е по договори за вече заплатени такси през годината и за такива, за които плащането предстои

Намаляват се концесионни възнаграждения по договори за плажове

Снимка: Konstantinos Tsakalidis/Bloomberg

Министерският съвет прие Решение за намаляване на размера на дължимите концесионни възнаграждения за 2020 г. по договори за концесия за морски плажове, по които са заплатени дължимите концесионни възнаграждения за 2020 г. преди 30 май 2020 г.

Припомняме, че с преходните и заключителни разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето бе въведено задължение концесионерите на морски плажове да предоставят плажните принадлежности (чадъри и шезлонги) на цени, намалени с не по-малко от 50% от цените за сезон 2019 г. или от максималните по съответния договор. Целта на промяната беше да се привлекат повече български туристи през летния сезон по Черноморието и така да се стимулира туризмът в условията на рестрикции заради пандемията.

С друго правителствено решение се намалява размерът на дължимите концесионни възнаграждения и концесионни плащания за 2020 г. по договори за концесия за морски плажове, за които плащането предстои, съобщават от пресцентъра на кабинета.

Още по темата

В края на май министрите одобриха методиката, по която ще се определя концесионното възнаграждение заради решението да се насърчи вътрешният туризъм с по-евтини чадъри и шезлонги това лято. 

По-ниските такси дадоха възможност на стопаните на морските плажове въпреки изключително сложната обстановка, създадена след пандемията, да се справят със задължението си да осигуряват задължителните дейности по водно спасяване, медицинско обслужване и сериозното завишените мерки за санитарно-хигиенно поддържане на морските плажове.

Намаляването на концесионното възнаграждение е в съответствие с намалението на плажните принадлежности (чадъри и шезлонги) и се прилага само в случай, че концесионерът е изпълнил изискването да предоставя през целия летен сезон 2020 г. плажните принадлежности - чадъри и шезлонги, на цени не по-високи от заявените от него за сезон 2020 г.

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини от Черноморието
Епидемичен взрив от COVID-19 на кораб в пристанище Бургас