Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Нов конценсионер поема управлението на плаж „Свети Влас – запад“

„Златна рибка“ ще се стопанисва от „Карлтън“ ЕООД

Нов конценсионер поема управлението на плаж „Свети Влас – запад“

Снимка: БГНЕС

„Блу Съмър“ ЕООД поема концесията на морския плаж „Свети Влас - запад“ в община Несебър, съобщиха от правителствената информационна служба. Фирмата е задължена за целия срок на договора за концесия от 20 години да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 10 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 9,40 на сто без ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 52 954,38 лв. без ДДС. Предложението за инвестиции за подобряване на облика на морския плаж е в размер на 221 556 лв. с ДДС. 

Още по темата

От правителственото заседание стана ясно още, че „Карлтън“ ЕООД е определен за концесионер на морския плаж „Златна рибка“ в община Созопол. Дружеството е задължено за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 10 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 6,60 на сто без ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 85 762,31 лв. без ДДС. Предложението за инвестиции, свързани с подобряване на облика на морския плаж е в размер на 800 160 лв. с ДДС.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини от Черноморието
Търсят се концесионери за два плажа край Балчик и варненския „Офицерски - запад“