IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов тип карго самолети кацат на Летище Бургас

През лятото на аеропорта очакват и Dreamliner

15:07 | 02.04.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Фрапорт</em></p>

Снимка: Фрапорт

Нов тип карго самолети от групата на Boeing - B747 800F се обслужват на  на Летище Бургас, съобщиха от „Фрапорт Туин Стар Еърпрот Мениджмънт“ АД.

Самолетът на Silkway West Airlines, кацнал на бургаското летище, е закупен едва през миналата година и полетите са първите за България. До този момент е обслужван само Boeing от типа B747-400F.

Новото въздухоплавателно средство е обслужено с помощта на закупена преди няколко месеца специализирана техника - механизирана платформа Main Deck loader.

През летния чартърен сезон на 2015 г. аеропортът очаква за първи път в България и най-новото поколение пътнически самолети от групата на Boeing - B787 Dreamliner.

Пътници от Великобритания ще имат възможност да летят с един от най-комфортните пътнически самолети в света. Boeing 787 Dreamliner е проектиран да превозва между 210 и 330 пътници, в зависимост от конфигурацията.

Новият летен сезон започва на бургаското летище с редица подобрения. Извън летния сезон е извършена рехабилитация на участъци от перона за въздухоплавателни средства, пистата и на пътека за рулиране.

За летните месеци ще бъдат приключени разширението на североизточната тераса на Терминал 2 и втори етап от пълното обновяване на ВИП залата. Вече функционира нова сграда за пожарната, успешно приключи изграждането на канализационен колектор за отвеждане на дъждовните води, в ход е проектирането на дренажна система за пистата. Като част от залесителен пояс на територията на летището са засадени 1500 дървета и 18000 храсти.

Направените инвестиции в рамките на последните шест месеца са в размер на около 3 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още