IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова сграда ще получи Прокуратурата в Несебър

Главният прокурор посети Бургас с цел анализ на криминогенната обстановка

18:36 | 22.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Главният прокурор С. Цацаров (средата), министърът на вътрешните работи Валентин Радев и министърът на туризма Николина Ангелкова проведоха среща в Бургас преди началото на туристическия сезон. <em>Снимка: БТА</em></p>

Главният прокурор С. Цацаров (средата), министърът на вътрешните работи Валентин Радев и министърът на туризма Николина Ангелкова проведоха среща в Бургас преди началото на туристическия сезон. Снимка: БТА

Районната прокуратура - Несебър ще получи нова сграда вероятно през есента. Това каза в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров, предаде БТА.

Той добави, че там натоварването на прокурорите е изключително голямо. Лошите условия и многото дела по думите му са сред основните причини да няма кандидати, които да работят в Районната прокуратура - Несебър.

В момента там има три незаети щата, но законът не позволява да бъдат запълвани с командировани прокурори. Подобен бил проблемът и с прокуратурата в Царево, но там отчасти той вече е решен.

Цацаров подчерта, че посещението му в Бургас днес е свързано основно със задачата да се анализират криминогенната обстановка, престъпните групи, сферите на влияние и възможните опасности от инциденти, "за да не се повтарят картини от миналата година", каза той, визирайки престрелката в заведение в "Слънчев бряг".

Главният прокурор добави, че прокуратурата прави свой анализ за криминогенната обстановка в цялата страна и след това той ще бъде сравнен с анализа на полицията. Според Цацаров, вероятно данните до голяма степен ще съвпаднат.

"Бургас оглавява класацията по най-висока престъпност. Коефициентът, с който се измерва криминогенната обстановка за последните години, е 17,9. За сравнение в Смолян той е 4,9, а в София - около 14". Това каза в Бургас министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Той също подчерта, че основният фокус е върху сезона. За целта ще бъдат командировани 976 полицаи, които да осигурят безопасността и спокойствието на туристите. Ще има полицаи и от Румъния, Полша, Чехия и Унгария, които да работят с чуждестранния контингент.

Радев добави, че има увереност, че сезонът ще протече нормално и няма да бъдат допуснати случаи като миналогодишния, при който се стигна до престрелка в заведение в "Слънчев бряг" с един убит и с трима ранени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още