IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Бургас разширява мрежата от подземни контейнери

3 млн. лв. ще струва разполагането им в допълнителни точки в града

14:10 | 08.08.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: община Бургас</em></p>

Снимка: община Бургас

Над 3 млн. лв. ще даде община Бургас, за да увеличи броя на подземните контейнери за разделно събрани отпадъци. Това става ясно от обявена обществена поръчка. 

Търгът е за проектиране, изпълнение на строително-монтажни работи, доставка и монтаж на 240 подземни контейнера. Те ще бъдат групирани по 3 – 4 в една точка и ще бъдат разположени на площади, в междублокови пространства, пешеходни алеи, улици и тротоари.

Поръчката е част от инвестиционната програма на общината. Оферти се приемат до 14 септември 2016 г.

Първите подземни контейнери в града се намират на ул. "Сливница", припомня на сайта си общината. Според съобщението, те събират много по-голямо количество отпадъци и не позволяват отделянето на неприятни миризми и разпиляване на боклука. 

Другото предимство на съдовете е, че заемат по-малко място върху надземната площ. Така остава повече свободно пространство за коли и пешеходци. Единствената част от тях, която се вижда, е приемното устройство, което е високо близо 90 сантиметра. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още