IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Окръжната прокуратура в Бургас образува дело за строежа на „Алепу“

Изискани са незабавно от Община Созопол заверени копия на издадените по този казус разрешения за строеж

17:18 | 27.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Бургас образува досъдебно производство срещу лице, нарушило служебните си задължения при издаването на разрешително за строеж на името на „Алепу вилидж“ АД. То е издадено за Курортен комплекс „Алепу вилидж“ (етапно строителство) – Първи етап „Укрепване на свлачище“, Втори етап „Курортен комплекс“ в местността Алепу край Созопол, става ясно от сайта на прокуратурата. Целта е била да бъде набавена облага за други лица, като от тези действия могат да настъпят немаловажни вредни последици, уточняват от държавното обвинение. 

Прокуратурата в морския град е разпоредила да бъдат изискани незабавно от Община Созопол заверени копия на издадените по този казус разрешения за строеж. Дадено е и указание да бъде изискана и цялата документация, в която са описани резултатите от извършени проверки на място от РДНСК-Бургас, както и доклад от началника на дирекцията.

Трябва да бъдат разпитани всички, които имат отношение към предмета на досъдебното производство. Постановено е в хода на разследването да бъдат извършени и други действия, сред които назначаването на тройна техническа експертиза, съдебно-оценъчна и екологична експертиза, става ясно още от съобщението на прокуратурата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:12 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още