Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Окръжната прокуратура в Бургас образува дело за строежа на „Алепу“

Изискани са незабавно от Община Созопол заверени копия на издадените по този казус разрешения за строеж

Окръжната прокуратура в Бургас образува дело за строежа на „Алепу“

Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Бургас образува досъдебно производство срещу лице, нарушило служебните си задължения при издаването на разрешително за строеж на името на „Алепу вилидж“ АД. То е издадено за Курортен комплекс „Алепу вилидж“ (етапно строителство) – Първи етап „Укрепване на свлачище“, Втори етап „Курортен комплекс“ в местността Алепу край Созопол, става ясно от сайта на прокуратурата. Целта е била да бъде набавена облага за други лица, като от тези действия могат да настъпят немаловажни вредни последици, уточняват от държавното обвинение. 

Още по темата

Прокуратурата в морския град е разпоредила да бъдат изискани незабавно от Община Созопол заверени копия на издадените по този казус разрешения за строеж. Дадено е и указание да бъде изискана и цялата документация, в която са описани резултатите от извършени проверки на място от РДНСК-Бургас, както и доклад от началника на дирекцията.

Трябва да бъдат разпитани всички, които имат отношение към предмета на досъдебното производство. Постановено е в хода на разследването да бъдат извършени и други действия, сред които назначаването на тройна техническа експертиза, съдебно-оценъчна и екологична експертиза, става ясно още от съобщението на прокуратурата.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини от Черноморието
Експедиция ще анализира вредни водорасли в Черно море