IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плаж „Журналист" е напът да изчезне заради бетонни насипи

Процесът е обратим, ако съоръженията бъдат премахнати

12:25 | 13.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Изтоник: Нова телевизия</em></p>

Изтоник: Нова телевизия

Разположеният край Варна до курорта „Златни пясъци” е плаж "Журналист" е на път да изчезне заради бетонни съоръжения във водата, съобщи Нова телевизия. 

„От март наблюдаваме, че ивицата намалява. Плажът се превърна в грозна гледка. Установено е, че циментовите съоръжения са допринесли за разрухата на плажа”, заяви Снежана Тодорова, председател на УС на СБЖ.

От Басейнова дирекция са направили проверка в четвъртък. По време на инспекцията не е установено извършване на дейности по натрупване на скални маси. От там са категорични, че ползването на Черно море за изграждането на такъв тип съоръжение без издадено разрешително представлява административно нарушение, за което се предвижда санкция.

Плаж Плаж

Източник: Нова телевизия

„Абсолютно може да се каже, че става въпрос за човешка намеса. Плажът е бил стабилен дълги години. Процесът е обратим и ако съоръжението се премахне, плажът би трябвало да се възстанови”, каза  доц. Николай Вълчев, директор на Института по океанология.

Плаж Плаж

Източник: Нова телевизия

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:32 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още