IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пристанище Варна инвестира 240 хил. лв. в инфраструктура

Нов портал облекчава вкарването на техника, каза Димитър Атанасов, председател на борда на директорите

12:55 | 16.07.15 г.
Пристанище Варна инвестира 240 хил. лв. в инфраструктура

240 000 лв. са инвестирали от пристанище Варна за инфраструктура, заяви Петър Сеферов, изпълнителен директор на предприятието, за агенция „Черно море“.

„Искам да подчертая, че за нас най-важна е нашата производствена и товаро-разтоварна дейност. Иначе тук е разчистено и така зоната изглежда по – приветлива, като идеята е при конкретни събития да бъде отваряна за гражданите. Това зависи от събитията, които ще се организират - тук ще се вкарват временно поставяеми обекти и после ще се разчистват“, добави още Сеферов.

Димитър Атанасов, председател на борда на директорите в държавната фирма, добави още, че е отворен и нов портал, който да облекчава вкарването на техника и сцени при необходимост.

„Този портал ще облекчи и хората, вече няма да е нужно да се заобикаля цялото пристанище. От Общината ще поставят пейки и кошчета за боклук, вече сложиха палми. Надявам се така да представим една европейска зона и да привлечем още пасажери. Изградени са и нови тоалетни, има специализирана такава за инвалиди. Когато е възможно, портът ще се отваря за гражданите, идеята е хората да се наслаждават на пристанището си“, сподели Димитър Атанасов.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още