IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пристанище Варна отчита 13% ръст на товарите от началото на годината

Планираните от дружеството инвестиции през тази година са за 11 млн. лева

13:14 | 18.05.15 г.
Пристанище Варна отчита 13% ръст на товарите от началото на годината

От началото на годината до момента на пристанище Варна са обработени 3,6 млн. тона товари повече в сравнение със същия период на миналата година. Отчетеният ръст е над 13%, съобщи на пресконференция по повод 109-та годишнина на порта изпълнителният му директор Петър Сеферов.

Основно ръстът на обработените товари на пристанището е от контейнерите и зърнените товари. Към момента обработените контейнери на пристанището надхвърлят 51 000 TEU (мерна единица, отговаряща на 20-футов контейнер - twenty-foot equivalent unit - бел. ред.). Ръстът при обработката на контейнерите е 9 на сто.

Обработените зърнени товари са около 800 хил. тона, като при тях ръстът е около 40%, предаде БТА.

Планираните от дружеството инвестиции през тази година са за 11 млн. лева. От тях половината са предвидени за подобрения в инфраструктурата, а останалите - за нова техника. През годината портът ще получи нов товарач и машина за обработка на контейнери.

Директорът на пристанището съобщи още, че през тази година 22 посещения на круизни кораби са били отказани за сезона и към момента са планирани 11 посещения на пасажерски кораби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още