Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Проектобюджетът на община Каварна за 2017 г. надхвърля 13,3 млн. лева

Общината планира да изгради водопровод и улична мрежа в квартал "Младост"

Проектобюджетът на община Каварна за 2017 г. надхвърля 13,3 млн. лева

Снимка: архив Ройтерс

Финансовата рамка на проекта за бюджет на община Каварна за тази година надхвърля 13,3 млн. лева, съобщи кметът Нина Ставрева, цитирана от БТА. Според нея разработеният от администрацията бюджет е реален, балансиран и социален. На 9 януари ще се състои публичното му обсъждане.

Прогнозата за собствените приходи е 6,33 млн. лева. От централния бюджет се очаква в местната хазна да влязат още 7,1 млн. лева.

Още по темата

Програмата за капиталови разходи възлиза на 1 ,2 млн. лева. В нея са заложени изграждане на водопровод и улична мрежа в най-новия квартал на Каварна - "Младост", ремонт на общинска сграда, която е паметник на културата.

Две детски площадки в селата Могилище и Раковски ще бъдат изградени през 2017 година. Заложено е и проектиране и изграждане на арка на входа на Каварна. През годината ще бъде ремонтиран Етнографският комплекс, ще продължи и облагородяването на крайбрежната зона.

Текущите ремонти за 2017 г. са свързани с тротоари, кметствата в селата Селце и Божурец, улици, улично осветление в населените места и др.

74,5 хил лева са субсидиите за читалищата, които са за сметка на собствените приходи. Други 189 хил. лева са предвидени за подпомагане на спортните клубове в града. 

По статията работи: Деляна Петкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини от Черноморието
Барът до дюните в Шкорпиловци отговаря на изискванията