IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата пак се самосезира заради ограничен достъп до плажове

На един от плажовете на „Русалка“ са поискали 6 лв. такса достъп и допълнителна такса за паркинг

12:50 | 21.08.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира след като на един от плажовете на „Русалка“ са били поискани 6 лв. такса достъп. На нарушителя - търговско дружество, е наложена имуществена санкция в размер на 5000 лв. Това става ясно от сайта на прокуратурата.

Понастоящем ВАП е информирана от министъра, че е установено, че за моторни превозни средства достъпът е ограничен чрез бариера, като за същите се събира такса за ползване на паркинг. За достигането до посочените морски плажове обаче се изисква заплащане на т. нар. „гривни” срещу 6 лв. за бройка и едва тогава гражданите се допускат към плажовете. 

В началото на август 2020 г., въз основа на нови данни от средство за масово осведомяване с източник кметът на община Каварна, ВАП отново ангажира министъра на туризма с оглед реализиране на мерки за недопускане в нарушение на закона на ограничаване правото на гражданите на свободен и безплатен достъп до морските плажове или определяне такси за това, припомнят от държавното обвинение.

За извършената проверка длъжностните лица от министерството на туризма са съставили констативен протокол, към който е приложен снимков материал и касовия бон от заплатените такси за „гривни“.

„С оглед установеното ВАП е уведомена, че Министерството на туризма в най-кратки срокове ще предприеме действия по ангажиране на административно-наказателна отговорност спрямо същото търговско дружество за ограничаване на безплатния достъп на гражданите до морски плажове „Русалка-бейби плаж“, „Русалка-централен“ и „Русалка-каяк“, както и по отношение поставянето на плажни принадлежности на неохраняеми морски плажове без право на това“, пише още в съобщението от прокуратурата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Спящият бик
преди 3 години
Тази тема се дъвче от години без резултат. През нсичкото това време обаче никой не обелва и дума за плажа в най-жната част на Русалка - между езерото Тауклиман и морето. Той е тотално затворен за граждани, защото върху него е построен частен имот. Чий е този имот и защо над него тегне омерта!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още