IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проверките на КЗП по морето започват от май

При жалби на чуждестранните туристи комисията ще може да съдейства при възникнал трансграничен казус

13:21 | 21.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Проверките по морето от Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще започнат активно от месец май. Това стана ясно на работна среща между министъра на туризма Стела Балтова и председателя на комисията Димитър Маргаритов, съобщават от Министерството на туризма.

От вътрешността на страната се предвижда да бъдат командировани допълнително служители на КЗП по Черноморието.

През предстоящия летен сезон ще продължат работа и приемните на комисията по морето. Потребителите търсят контакт с тях най-често за консултации. В приемните могат да получават помощ и чуждестранните туристи, а след завръщането си в своята страна биха могли да подадат жалба в бюрата на Европейските потребителски центрове и КЗП да се намеси за решаването на възникнал трансграничен казус.

Всички туристи по морето ще могат да подават сигнали и жалби на горещия телефон на комисията 0700 111 22, който ще бъде качен още на страницата на Министерството на туризма и на Bulgariatravel.org.

Проверките на КЗП относно дейността на нерегистрирани туроператори ще бъдат засилени с цел осигуряване на конкурентна среда за сектора. 

През зимния сезон на фокус са били проверките на ски пистите, като комисията не е отчела сериозни нарушения в тяхното функциониране.

Комисията за защита на потребителите (КЗП) отчете лек спад на нарушенията в сферата на туризма през миналата година. В около 10% от случаите са установени нарушения. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още