IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пуснато е движението по ремонтирания Аспарухов мост във Варна

За пълната реконструкция на съоръжението са необходими две години и допълнителни 25 млн. лв.

10:30 | 15.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: МРРБ</em></p>

Снимка: МРРБ

Движението по ремонтирания Аспарухов мост във Варна вече е пуснато, съобщи регионалното министерство. Това е първи етап от ремонтите на част от съоръженията на моста. Ремонтът приключи за два месеца, през които строителите направиха преасфалтиране, подмяна на хидроизолацията, цялостна подмяна на фуги и лагери.

Мостът не е бил ремонтиран 40 години, припомни днес строителният министър Лиляна Павлова. Тя заяви, че за ремонта са били отпуснати 5 млн. лв. от държавния бюджет, както и допълнително 2 млн. лв. от бюджета на АПИ и МРРБ.

През септември тя очаква да бъдат отпуснати и още 5 млн.лв., за да бъдат довършени ремонтите.

Догодина ще се работи по основната част на моста. Само за пътната част на двете платна са необходими 25 млн. лв., съобщи министърът. 

Тогава ще се работи така, че движението да е двупосочно, но пак се очакват  затруднения и задръствания. 

Тя допълни, че е отпаднала идеята да бъде изграден временен път, тъй като са необходими 5-7 млн. лв. за изграждане на трасе през заблатен район.

По-скоро трябва да проявим търпение и да направим добра организация на движение. Това е единствената възможност, останалата алтернатива е по вода, допълни Лиляна Павлова.

Допълнително имаме предвидени средства в бюджета за ремонт на голямото съоръжение на магистрала „Черно море“ – „Звездица“, информира Павлова.

„Големият виадукт там е в много лошо състояние. За него имаме предвидени 4,3 млн. лв. В момента тече процедурата за избор на изпълнител, като офертите са отворени на 12 април. Предстои да сключим договорите и, ако няма обжалване, през септември ще се извършва реално строителство“, коментира регионалният министър. Срокът за изпълнение на ремонтните дейности е около 200 дни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още