IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първите туристи пристигат в Бургас след месец

Хотелиерите очакват по-силен сезон

08:46 | 13.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Първите туристи пристигат в Бургас след месец

В Бургаско очакват по-силен сезон и първите туристи следващия месец. "Прогнозите за сезон "Лято 2016" са изключително добри. Предвид политическата обстановка в конкурентните ни туристически дестинации и нарастващият интерес от страна на руския пазар очакваме доста по-добър сезон", коментира за БТА управителят на общинско предприятие "Туризъм" Роселина Димитрова.

Очаквам по-силен сезон, защото имам категорично уверение от Летище-Бургас, че резервациите за чартърите са завишени много, заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

От Регионалната туристическа камара в Бургас съобщиха, че през 2015 година Бургаски регион е бил посетен от 311 000 руснаци, а през 2014 година те са били 383 000. Сега целта била цифрата да достигне 400 000 руски туристи.

Близо 30% ръст на руски туристи спрямо миналата година се очакват в Бургас. Морският град от години е разпознаваема и сигурна дестинация сред тях, отбеляза Роселина Димитрова. 

Усилена подготовка на туристическите обекти вече е започнала. Извършват се текущи ремонти на обектите на остров Света Анастасия. Островът от три години посреща туристи. Там има църква, музей, ресторант, кафене. Туристите се извозват до острова с корабчета. Цената на билета за разходка до острова няма да бъде променяна.

Очакванията са да има бум на туристи, желаещи да разгледат забележителностите на острова. Миналото лято островът е бил посетен от близо 60 000 туристи.

Един от новите туристически обекти в Бургас е комплексът Акве Калиде. Той бе открит през септември миналата година и работи целогодишно. В археологическия обект се намира банята на султан Сюлейман Великолепни.

Тя е възстановена по начин, който достига оригиналната визия. Облицовките са с мрамор и типичната за Ориента керамика. Самата постройка е обособена като музей, в който с 3D технологии се представя виртуална разходка във времето от траките, римската епоха и времето на Сюлейман Великолепни.

В "Слънчев бряг" също очакват по-силен летен сезон спрямо миналогодишния, коментират хотелиери.

Заместник-председателят на Съюза на собствениците в курорта Веселин Налбантов каза, че миналата година сезонът е бил изключително труден. Към момента обаче голям интерес за почивка у нас са заявили туристи от Чехия, Словакия, Турция, Германия, Египет, отбеляза той.

Хотелиерите прогнозират тази година сезонът да започне по-рано. Първите туристи трябва да пристигнат през април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:47 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още