IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 3 млн. лв. ще бъде цялостно ремонтиран Морският дом във Варна

В момента приключва работата по проекта, предстои избор на изпълнител

12:25 | 22.03.16 г.
<p>
	<em>Снимки: Пламен Гутинов</em></p>

Снимки: Пламен Гутинов

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”(ДППИ) ще инвестира 3 млн. лв. собствени средства в цялостна реконструкция на  т. нар. Морски дом – затворената в момента сграда на бившия Дом на транспортните работници.

В момента приключва работата по проекта, съобщи за в. „Черно море” Румен Арабаджиев,  директор на териториално поделение ”Пристанище Варна” към ДППИ. 

Преди време е направен частичен ремонт на предното тяло и там сега се помещава агенция „Морска администрация”.

По-голямата част от сградата (второ и трето тяло), която включва голяма кинозала и прилежащи помещения, е затворена от дълги години поради липса на средства за капиталов ремонт.

Сградата е в активите на ДППИ със статут на публична държавна собственост и миналата година беше включена в инвестиционната програма на дружеството.

Имало е забавяне на проектирането заради проблеми с високите подпочвени води, но вече е намерено инженерно решение чрез съвременни способи за дрениране на водата. Това ще позволи изграждането на подземен паркинг. Ще бъде спазено архитектурното изискване сградата външно да не бъде променена.

Предстои получаването на разрешително за строеж и избор на изпълнител. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още