IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С нова крайбрежна алея ще се сдобие курортният комплекс Шкорпиловци

Проектът е на стойност 479 954 лв. без ДДС

08:36 | 27.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
С нова крайбрежна алея ще се сдобие курортният комплекс Шкорпиловци

С нова крайбрежна алея, паркинги и тротоар за пешеходците ще се сдобие курортният комплекс Шкорпиловци. След изграждането им най-после ще се сложи край на задръстванията, едва разминаващите се автомобили, лавиращите между тях пешеходци и кошмарното паркиране върху пясъка на плажа. Проектът е на стойност 479 954 лв. без ДДС, пише в днешния си брой вестник "Новинар".

Парите са осигурени по договор за безвъзмездна финансова помощ между община Долни чифлик, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и местната инициативна рибарска група „Бяла – Долни чифлик – Аврен”.

Кметът на Долни чифлик Борислав Натов обясни, че освен нов асфалт и паркинги по крайбрежната алея ще бъдат поставени габиони за укрепване на пътното платно и ще се постави парапет за обезопасяване на движението на пешеходците. „По цялото протежение на алеята ще има ново осветление”, подчерта той.

Плажната ивица на Шкорпиловци при устието на реките Камчия и Фъндъклийска е най-голямата по Българското Черноморие.

На територията на общината тя е дълга 9,7 км. Активният почивен сезон през лятото продължава повече от 115 дни - от средата на юни до края на септември. През 2013 г. в курортния комплекс са били реализирани 38 703 нощувки, а през 2014 г. - 51 083.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още