Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Само за една вечер НАП-Варна е иззела принудително от длъжници 46 хил. лева

От началото на 2017 г. публичните изпълнители от териториалната дирекция са събрали просрочени данъчни и осигурителни задължения в размер на 220 млн. лева

Само за една вечер НАП-Варна е иззела принудително от длъжници 46 хил. лева

Снимка: Pixabay

Общо 46 хил. лева са иззетите и внесените в републиканския бюджет при акция на публичните изпълнители от НАП-Варна в 40 обекта със собственици с просрочени данъчни задължения, които отказват да ги погасят доброволно.

Акцията се е състояла снощи, уточняват от териториалната дирекция на приходната администрация.

От НАП-Варна предупреждават, че мярката ще продължи да се прилага.

Още по темата
От началото на 2017 г. публичните изпълнители от териториалната дирекция на морската столица на България са събрали просрочени данъчни и осигурителни задължения в размер на близо 220 млн. лева. От тях 75 млн. лева са събрани принудително. В по-голямата си част просрочените задължения са внесени доброволно, след проведени срещи и разговори със задължените лица.

“Нека фирмите и лицата, които имат временно затруднение да погасят просрочените си задължения, да потърсят своевременно контакт с публичните изпълнители, за да бъде намерен приемлив начин за тяхното разсрочване”, съветват от НАП.

От началото на годината 283 варненски фирми са поискали и получили разрешения за неотложни плащания, като по този начин са продължили да ползват част от сумите, които постъпват по запорираните им сметки, за дейността си, а друга част са постъпвали за погасяване на просрочените им задължения.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини от Черноморието
Николина Ангелкова: Трябват по-строги санкции за неохраняемите плажове