IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефовете на Пристанище Варна: Няма причини за протест

Ръководството на дружеството изразява недоумение от действията на синдикалните организации

15:11 | 05.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Агенция &quot;Черно море&quot;</em></p>

Снимка: Агенция "Черно море"

Съветът на Директорите на Пристанище Варна разпространи свое становище относно готвения за днес от синдикатите в дружеството протестен митинг.

Към настоящият момент не се предвиждат действия от страна на МТИТС и Ръководството на „Пристанище Варна“ ЕАД по отношение промяна на статута на първо и второ кейови места на терминал Варна Изток. Първо и второ кейови места се използват и ще бъдат използвани за предоставяне на пристанищни услуги.

В този смисъл Ръководството на „Пристанище Варна“ ЕАД изразява недоумение от действията на синдикалните организации, се казва в становището по повод твърдението на недоволните служители, че заради отнемане на територии на пристанището ще се стигне до намаляване на неговите приходи и доходите на работниците.

По-рано от името на КНСБ бе оповестено, че част от работниците и служителите на порта ще протестират заради уволнението на изпълнителния директор доц. Божидар Чапаров, който бе назначен от кабинета “Орешарски”. Според запознати голяма част от протестиращите са докери на пристанището.

Чапаров бе освободен от длъжност във вторник със заповед на министъра на транспорта Ивайло Московски. "Ако извадим приходите от тръбите за "Южен поток", пристанище Варна реализира печалба колкото два хотела. Не считам, че това е достатъчно, а че може да се постигне повече". Това заяви Московски в отговор на въпрос на депутата от БСП Георги Кадиев по време на заседание на транспортната комисия в парламента, защо е уволнил изпълнителния директор на пристанище Варна.

Печалбата за 2014 г. е 7 млн. общо, половината е заради "Южен поток" - проект, който не знаем дали ще продължи, допълни министърът. Това е мое управленско решение. Ако съм сгрешил, ще си нося отговорността, категоричен бе Московски.

Протестът на работниците е нарочен днес за 17 ч. на площад „Славейков“ 1.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още