IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сигнал до прокуратурата срещу Ветко Арабаджиев внесе екоинспекцията в Бургас

Не са платени санкции на пречиствателната станция в "Елените"

16:57 | 30.10.18 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: община Бургас</em></p>

Снимка: община Бургас

Сигнал до прокуратурата срещу Ветко Арабаджиев е внесла Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Бургас (РИОСВ).

Става въпрос за наложени и неплатени санкции на пречиствателната станция за отпадни води (ПОСВ) "Елените", чийто собственик е Ветко Арабаджиев. 

Това каза на пресконференция днес в Бургас директорът на РИОСВ Тонка Атанасова, предаде БТА.

Тя поясни, че пречиствателната станция работи без разрешително за воден обект от 2012 година. Тази година на същия обект е била наложена нова санкция в размер на близо 1,8 млн. лв.

Глобата е изчислена на базата на резултатите, получени от контролните измервания, които показали високо превишение на емисионните норми. Тази глоба заедно с други от предходни години надхъврлят 7 млн. лева, уточниха от РИОСВ.

През летния сезон при проверки са били наложени глоби и на пречиствателни станции в Китен и Лозенец. Това лято по сигнали на зеления телефон на РИОСВ са извършени 16 проверки, които основно били за замърсяване на плажните ивици с мазутни топчета.

Припомняме, че Специализираният наказателен съд запорира имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви, които са обвинени за участие в организирана престъпна група за държане и търговия на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. Семейството е в чужбина. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:45 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още