Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Служители на „Пикадили“ протестираха за заплати

Собствениците отричат да има съществено забавяне на възнагражденията

Служители на „Пикадили“ протестираха за заплати

Протест на служители на "Пикадили" във Варна. Снимка: Пламен Гутинов, агенция "Черно море"

Служители на веригата хипермаркети "Пикадили" във Варна протестираха заради неизплатени заплати, съобщи агенция „Черно море“.

Напусналите служители твърдят, че не са получили трудови възнаграждения от ноември, а тези, които все още се водят на работа, от февруари. 

Още по темата

Държавата трябва да вземе отношение по въпроса, потърпевшите не са само 700 служители, а и доставчиците, твърдят недоволните служители. Те казват още, че не могат да се свържат със собственика на веригата.

Междувременно дружеството „Селект Трейд“ ЕООД изпрати становище, според което закъснението в изплащането на заплати за февруари 2017 г. е пет работни дни. Според съобщението миналата седмица са изплатени част от заплатите за февруари и се търсят варианти за изплащане в пълен размер.

В съобщението се пояснява, че „Селект Трейд“ е дружество, различно от „Пикадили“ ЕАД , като „Селект Трейд“ ЕООД е страна по договор за франчайз, посредством който извършва дейност с търговската марка „Пикадили“.

„За да възроди и утвърди търговската марка „Пикадили“, „Селект Трейд“ ЕООД пое значителна част от задълженията на „Пикадили“ ЕАД, включително и за изплащане на трудовите възнаграждения на служителите на „Пикадили“ ЕАД“, коментира компанията. Тя допълва, че започналото производство по несъстоятелност по отношение на „Пикадили“ ЕАД се е отразило негативно върху дейността й.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Коментари (0)


Още от Новини от Черноморието
В морските и дунавските пристанища ще бъдат инвестирани 20 млн. лева за 2018 г.