IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строят център за дигитализация в индустриалната зона на Българово

През следващите години ще продължи развитието на нови индустриални зони около морския град

18:19 | 20.05.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Община Бургас</em></p>

Снимка: Община Бургас

Започна изграждане на център за дигитализация и управление на документи в индустриалната зона на град Българово, информира Община Бургас.

Инвестицията се реализира на площ от 3128 квадратни метра. Комплексът ще представлява център за дигитализация с три отделни архивохранилища.

Инвеститор е „С-ТРЪСТ ГРУП“, компания, създадена през 2013 г., която предоставя цялостни решения за български и международни контрагенти, свързани с разработка на технологични проекти, трансформация и въвеждане на цифрови решения.

Инвестиционният проект предвижда поетапно изграждане и въвеждане в експлоатация на хранилището. Обектът ще започне да предоставя услуги на клиенти след приключване на строително-монтажните дейности по първи етап, когато ще бъдат напълно изградени центърът за дигитализация, помещенията за достъп на клиенти с приемна, заседателна зала, офисна част и първи етап от архивохранилището.

Дигиталният център ще бъде с максимално ниво на сигурност. Достъпът в архива и офисната част ще се осъществява с пръстови отпечатъци единствено и само от оторизирани служители, а за клиентските помещения ще бъде въведен специален режим на достъп.

През следващите години ще продължи развитието на нови индустриални зони в морския град, съобщават още от общината.

На парцелите край езерото Вая в Индустриален и логистичен парк вече работят фирми, но продължава строителството на сгради за нови компании.

Напредва изграждането на комуникации на друг индустриален парк на входа на „Меден рудник“, към който също има засилен инвеститорски интерес.

Терените в малката зона край Българово са продадени и новите обекти вече се изграждат. Вече работеща, но с потенциал да се разраства, е индустриална зона „Мадика“. Там Община Бургас осигурява довеждаща инфраструктура.

С изграждането на Северния обход на Бургас ще се отключи перспектива за развитие на следваща бизнес зона – тази при Пети километър.

Предстои подписването на меморандум, по силата на който Община Бургас ще си сътрудничи с Община Пловдив и СНЦ „Клъстер Тракия икономическа зона“ в процеса за привличане на инвеститори, информират от морския град.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още