Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Състезание в Бургас отличи иновативни идеи срещу климатичните промени

Четири отбора предложиха конкретни идеи в бизнес проекти

Състезание в Бургас отличи иновативни идеи срещу климатичните промени

Снимка: община Бургас

Хора с иновативни идеи за противодействие на климатичните промени се включиха в Бургас в инициативата Climathon. Надпреварата се проведе в края на миналата седмица, съобщи общината.

Climathon е международно 24-часово събитие, насочено към глобалните климатичните промени. Провежда се за трети път едновременно в над 240 града и 70 държави от цял свят.

Climate-KIC и Cleantech Bulgaria отправиха предизвикателство към всеки ангажиран гражданин, готов да предложи значими решения за справяне с негативните последици от климатичните промени. Участниците бяха подкрепени от партньорите община Бургас, ScaleFocus и Start it Smart. В събитието участваха 27 души от Бургас, Варна и София, разделени на 4 отбора. 

Още по темата

Организаторите осигуриха условия за работа под наставленията на експерти в сферата на предприемачеството и климатичните промени, както и обучение от професионалисти от сферата на бизнес и академичните среди. Това помогна участниците да създадат собствен бизнес проект, който да предложи решение за предизвикателствата на климатичните промени.

Проект за обработка на отпадъците в животновъдството разработи отбор Dream Green. Отбор Duck Soft работи върху преливането на отводнителни шахти и внедряването на система за предотвратяване на наводнения.

Умен накрайник за питейна вода, снабден със сензори за качеството и свиване на разхода до 1,2 л на минута, представи отбор Rivus. Отбор On The Water предложи проект, насочен към следене на количеството и качеството на солената вода чрез умни шамандури.

Проектите бяха оценявани от жури, което посочи за победител на Климатон 2017 проекта на Duck Soft.

Наградата представлява участие в обучение през ноември, което ще се проведе във Варшава. То е насочено към управление на собствените иновации. 

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини от Черноморието
Започват проверки на фирми без право да превозват туристи