Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Търсят се концесионери за морски плажове до Варна, Созопол и Аврен

За срок от 15 години в петте плажа трябва да се инвестира и осигури водно спасяване, здравно и медицинско обслужване

Търсят се концесионери за морски плажове до Варна, Созопол и Аврен

Снимка: Архив Ройтерс

Министерският съвет обяви процедури за възлагане на концесия за част от морски плаж „Червенка" в община Созопол, за морски плаж „Кабакум - юг" в община Варна, както и за морски плаж „Камчия Север 3", морски плаж „Камчия - Север 4" и морски плаж „Камчия - Север 5" в община Аврен.

Още по темата

Целта е обезопасяване на морските плажове и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията, съобщи правителственият пресцентър.

Процедурите се провеждат по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на всяка от концесиите да е 15 години. Той е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение без ДДС за  „Червенка" е 12,649 хил. лева, за „Кабакум - юг" – 86,112 хил. лева, а за „Камчия Север 3", „Камчия - Север 4" и „Камчия - Север 5" – 32,185 хил. лева.

Размерът е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове обекти на концесия според Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Морските плажове ще бъдат обезпечени със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини от Черноморието
Азотен тор се излива в морето при акцията със заседналия кораб