IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсят се концесионери за плажовете „Каварна“ и „Робинзон“

Срокът на всяка от двете концесии ще е 15 години

16:23 | 14.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Министерският съвет взе решение за откриване на процедури за възлагане на концесия за морски плаж „Каварна" в община Каварна и за морски плаж „Робинзон“ в община Несебър. Целта е обезопасяване на двата плажа и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията, съобщи правителствената пресслужба.
Срокът на всяка от двете концесии ще е 15 години. 

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за морски плаж „Каварна“ е 45 813,04 лева без ДДС, а за морски плаж „Робинзон“ - 64 621,00 лева без ДДС. Размерът е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Двата морски плажа ще бъдат обезпечени със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:38 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още