Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

В Бургас строят завод за самолетни двигатели

Инвестицията за 30 млн. долара съчетава научна и производствена част

В Бургас строят завод за самолетни двигатели

Снимка: община Бургас

В Бургас започна изграждането на мащабен научно-изследователски и производствен комплекс за ремонт и рециклиране на части за самолетни двигатели. Инвестицията за 30 млн. долара съчетава научна и производствена част, съобщи общината. 

Още по темата

Първа копка на терена от 20 хил. кв. м в Индустриалния парк направиха във вторник кметът Димитър Николов и изпълнителният директор и собственик на компанията "Сигматек" ЕООД Алексей Филипов.

Той обеща сътрудничество с общината и с бургаските университети."На откриването след година ще поканим и нашите партньори от "Сименс", "Юнайтед технолоджи корпорейшън" и други компании“, каза инвеститорът.

Дейността на базата ще бъде свързана с услуги в турбостроенето като ремонт и нанасяне на специални покрития върху компоненти на самолетни газотурбинни двигатели.

"След година тук ще работят над 200 специалисти с много добро заплащане. Клиенти са заводите на "Боинг" в САЩ, на "Еърбъс" в Европа и в Япония“, каза кметът. Предстоят срещи с бургаските университети за въвеждането на нови специалности.

Снимка: община Бургас

Развитието на производството ще стане на три етапа. Първият започва в края на 2019 г., когато трябва да бъдат завършени производствено-административните сгради и съоръжения.

Припомняме, че преди година френското предприятие „Латекоер“ започна изграждането на завод за производство на самолетни части
 край Пловдив в индустриална зона „Марица“.

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини от Черноморието
Николина Ангелкова: Трябват по-строги санкции за неохраняемите плажове