IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Варна и Бургас също спират търгове за милиони*

Прекратяват се три обществени поръчки в двете морски общини

15:16 | 18.02.16 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Варна и Бургас също спират търгове за милиони*

След като управляващите обявиха спирането на големи обществени поръчки като строителството на магистрала „Хемус“ и печатането на лични документи, община Варна даде разяснение за обявените от нея търгове, които също ще бъдат блокирани. 

За първия съобщи вчера финансовият министър Владислав Горанов – това е търгът за разширение на пречиствателната станция в курорта „Златни пясъци“. Тя е с прогнозна стойност 24,4 млн. лв. Другият търг е за строителство и ремонт на пътна мрежа за период от 2 години на стойност 120 млн. лв., допълва агенция „Черно море“.

Двете обществени поръчки нямат избрани изпълнители, тръжната документация е минала без забележки от предварителния контрол на Агенцията за обществени поръчки (АОП) и няма жалби по отношение на критериите.

Фирмите, дали оферти за строителството на пречиствателната станция, са: „Солстрой" ООД, „Партньори ПСОВ Златни пясъци“ ДЗЗД, „Главболгарстрой“ АД, „Хидрострой“ АД, „КИ – Златни пясъци“ ДЗЗД, „Кристална вода“ АД, ДЗЗД „ППХ Златни пясъци“.

Кандидатите за ремонти на пътната мрежа са „Девня трейд“ ООД, „Автомагистрали Черно море“ АД, „Пътно строителство“ АД, ДЗЗД „Черно море 2016“, ДЗЗД „Инфраструктура 2016“, „Сдружение ПСТ Трафик“, „Обединение Варна 2020“, „Хидрострой“ АД, „ АБ Инвест НН“ ЕООД, „Тийм Инженеринг“ ЕООД.

Търговете ще бъдат организирани отново.

Община Бургас прекратява процедурата по обществена поръчка за проектиране и изграждане на нова спортна база, на мястото на стария басейн в комплекс “Славейков“, допълва БНР. Поръчката е на стойност 13 милиона лева с ДДС.

Причината е, че фирмите, които са кандидатствали по обявената обществена поръчка, са дали оферти с повече от един милион лева над финансовата рамка, гласувана от Общинския съвет. Предстои да се обяви нова обществена поръчка, в която ще бъдат променени параметрите, заложени в заданието за проектирането на спортния комплекс с цел да се вместят офертите в договореното финансиране.

Проектът предвижда изграждане на закрит басейн с олимпийски размери, трибуни за минимум 1200 зрители, съблекални за спортисти и помещения за треньори, съдии и журналисти. Модерният спортен център в парка на комплекс "Славейков“ трябваше да разполага още с футболно игрище, паркинг зона и тенис корт на открито, който през зимата ще служи за ледена пързалка.

* Актуализирана към 15.50 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още