IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забавени плащания за 1 млн. лв. са изплатени в община Варна след проверки

Неспазване на работното време и с изплащането на възнагражденията са сред основните нарушения, които констатира Главната инспекция по труда

15:24 | 18.07.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Забавени плащания за 1 млн. лв. са изплатени в община Варна след проверки

Главната инспекция по труда е установила на територията на община Варна 1,1 милион лева забавени плащания от началото на годината досега, като около 1 милион лева вече са изплатени. Това съобщи днес във Варна министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, която се включи в проверка на обекти по крайбрежната алея на града заедно с инспектори от Главната инспекция по труда.

До момента на територията на морската община проверените обекти са повече от 140. Основните нарушения, които се констатират, са свързани с неспазване на работното време и с изплащането на възнагражденията, най-вече на нощния труд, информират от социалното министерство.

Проверките на територията на цялата страна са 25 000, а по Черноморието само за последните две седмици са повече от 600. 

От началото на годината досега са установени забавени плащания за над 12 млн. лева от работодатели към служители. След проверките на инспекцията по труда са изплатени около 9 млн. лева от тях.

Според Русинова проверките имат ефект, защото в резултат на контрола има по-стриктно спазване на законодателството от страна на работодателите.

Министърът обясни, че през лятото ще има интензивни проверки на инспекцията по труда, като те ще продължат до края на сезона.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още