IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва втората фаза от ремонта на Аспаруховия мост във Варна

Инвестицията е за близо 1,3 млн. лв.

17:51 | 18.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Утре започва втората фаза от ремонта на Аспаруховия мост във Варна, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“. Реконструкцията на две от съоръженията се осъществява със средства от бюджета на Агенцията, като инвестицията е за близо 1,3 млн. лв.

Строителните работи ще се извършват без спиране на движението, за да не се затруднява трафикът в града. Дейностите извън платното за движение ще се финансират от община Варна и са за 200 хил. лв.

На обекта ще се работи максимално мобилизирано и на етапи, а целта е всички предвидени дейности да завършат до средата на юни и в активния туристически сезон шофьорите да пътуват без ограничения, планират от пътната агенция.

Ремонтът включва нова хидроизолация, фуги, асфалт, маркировка, знаци, ограничителни системи, парапети.

Строително-монтажните работи ще си изпълняват от ДЗЗД „ПОНТ“, което има 4-годишен договор по Закона за обществените поръчки за поддържане на републиканските пътища на територията на област Варна. През миналата година със средства от бюджета бяха ремонтирани съоръжения 1, 3 и 5 от Аспаруховия мост, припомнят от Агенцията.

Предвидените строителни дейности ще преминат на четири етапа. Първият и вторият ще бъдат изпълнявани без затваряне на платното за движение в посока Бургас.

По време на ремонтните работи скоростта на движение за всички превозни средства се ограничава до 40 км/ч.

Шофьорите, преминаващи транзитно през Варна, може да използват алтернативен маршрут: от ул. „Девня“ във Варна - с. Езерово - Страшимирово - Девня - Разделна - Белослав - магистрала „Черно море“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още