IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Братя Диневи откриват комплекс за 35 млн. лв. в Св. Влас

Комплексът е един от най-мащабните проекти на компанията за 2006 г.

12:11 | 01.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
“Етъра” e шестият комплекс на братя Диневи за този сезон, както и един от най-големите им проекти. Илюстрация: Dinevi&Co
“Етъра” e шестият комплекс на братя Диневи за този сезон, както и един от най-големите им проекти. Илюстрация: Dinevi&Co
Строителните предприемачи братя Диневи ще открият днес ваканционния комплекс “Етъра” в черноморския курорт Свети Влас, съобщиха от компанията.

Общата инвестицията в комплекса е на стойност близо 35 млн. лв.

Комплексът, който е един от най-мащабните проекти на компанията за 2006 г., е разположен на територия с дължина 344 м. и се намира на 20 м. от морето. Разделен е на две части – “Етъра I” и „Етъра II“.

Той включва 240 апартамента, 6 еднофамилни къщи, както и три апартамента тип мезонет, разположени на обща площ от 20 000 кв. м.

Комплексът е изграден в стил „Стара българска къща“ с просторни тераси, тесни прозорци, големи стрехи, дървени порти, парапети и стълбища. Към него има и два ресторанта, пиано бар, магазин, фитнес зала, два басейна за възрастни и два детски, салони за масаж, бръснарски и козметичен, душове, съблекални и др.

Това е шестият комплекс на братя Диневи за този сезон, като до края на 2006 г. предстои откриването и на „Манастира 2“ - София.

Средствата, вложени в изграждането на шестте вилни селища, са около 120 млн. лв., а общо застроената площ е 80 000 кв. м.

Етъра” е дело на архитектурно бюро С.А.И.Д - Бургас, а изпълнители са Престиж билдинг, Деница лукс и Дизайнерска къща Перфект. Апартаментите са продадени на българи и чужденци.

Плановете на братя Диневи включват строителството на комплекси и в съседни на България страни. Те стартираха вече с обект в румънския курорт Мамая, който се намира на първа линия на морския бряг и трябва да бъде приключен през 2007 г.

През този сезон бяха открити също и “Сън вилидж” и “Азуро” в Слънчев бряг, “Топ”, “Камбани 2”, “Лазур 3”, както и частното яхтено пристанище “Марина Диневи”-Свети Влас, за което братя Диневи получиха международната награда “Бентли”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още