Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Британците отново разлюбиха българския пазар на имоти

През март страната ни е изпаднала от топ 10 на най-предпочитаните пазари на ваканционни имоти, сочи класация на британския сайт TheMoveChannel

България не успя да задържи интереса на британските инвеститори във ваканционни имоти. По-малко от година след като българският пазар се върна в топ 10 на най-предпочитаните пазари според броя на запитванията, направени на сайта на TheMoveChannel, страната ни бе изместена от по-екзотични дестинации в Далечния Изток.

На база интереса към българския пазар през март България пада до 15-о място в класацията на сайта с едва 1,28% от запитванията. Това представлява спад от пет позиции спрямо подреждането през февруари, което пък вече бе с четири места по-ниско от това през януари.

Дори изненадата за 2011 г. в десетте топ дестинации - България, падна до 15-а позиция, след като не успя да спре купувачите да правят инвестиционни планове за други локации, се казва в месечния обзор на сайта.

Спадът на България е засенчен само от този на Чехия, която пада със 17 позиции до 38-мо място. За сравнение Румъния се връща обратно в топ 40, като се изкачва с 13 места спрямо февруари до 33-о място.

Изненадата на миналия месец са Тайланд и Индия, които се качиха съответно със 7 и 6 позиции. Така те за първи път се присъединиха към топ 10 - на 9-о и 8-о място.

Този Великден инвеститорите поглеждат далеч на изток в търсене на подходящи имоти, посочват от компанията.

Индия, която събира 2,06% от запитванията, се изкачва непрекъснато от лятото на миналата година. С Тайланд са свързани 1,98% от всички запитвания през март.

На върха на класацията Испания и САЩ продължават да държат първа и втора позиция, като имотите в Испания всъщност повишиха своя дял от запитванията си с близо 5 пункта до над 19%.

За сметка на тях пазари като Бразилия, Италия и Гърция отчитат понижения.

"Тайланд и Индия винаги са имали някакъв екзотичен чар за инвеститорите и емигрантите“, коментира Дан Джонсън, директор на TheMoveChannel.

„Според правителствените данни една трета от имотите в Тайланд днес са собственост на чужденци, което доказва популярността на страната. С възстановяването на имотите след миналогодишните наводнения и близостта да Индия, която е една от най-бързоразвиващите се икономики в света, не е чудно, че купувачите се обръщат на изток за вълнуващи възможности за имоти, още повече предвид климата в Европа“, добавя той.

По статията работиха: Ангел Милев, редактор Петър Нейков

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (7)

0
 
0
 
7
преди 7 години
Няма профилна снимка
Благодаря !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! но от зелена тиква---- семки не взимам! Изнявавай-- коментирах само история. сити бг №5и №6 познато ли ти е?
0
 
0
 
6
преди 7 години
Няма профилна снимка
Освен това нямат никакво самоуважение и си позволяват такива изказвания като твоето, а след това се чудят защо другите не ги уважават. Това е разликата с "цивилизованите".
0
 
0
 
5
преди 7 години
Няма профилна снимка
Доколкото си спомням, народа наскоро поиска сметка - първо общонационален протест срещу ***, после събитията около Катуница. Как отговори "българската" държава? Кой пази и привилегирова и... Бравос! Мангалско мислене - *** държава. "Щом мога да крадна, и вътре да е държавата - все е далавера." :D Лошото в България е, че всички слухове накрая не са партенки и сме постявяни пред свършен факт. Този слух(или необмислено изтървана информация) тръгна още преди година. ББ ходи (?) пъти до Израел....
1
 
2
 
4
citizen_bg до: totovdbg
преди 7 години
Няма профилна снимка
Българите са много толерантни и търпят *** и простотията. Освен това нямат никакво самоуважение и си позволяват такива изказвания като твоето, а след това се чудят защо другите не ги уважават. Това е разликата с "цивилизованите".
1
 
4
 
3
преди 7 години
А те щото във "Велико"британия са страшно цивилизовани... нали съм ги виждал от 1-во лице и тях и страната им... не на мене тия (:

Още от