IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британски брокери: Традиционните кантори за имоти ще изчезнат до три години

Онлайн брокерите ще изместят изцяло традиционните кантори на търговските улици поради по-голямо удобство и евтини цени, смятат специалисти

14:34 | 23.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Британски брокери: Традиционните кантори за имоти ще изчезнат до три години

Традиционните брокерски кантори за недвижими имоти, разположени на търговските улици, ще изчезнат до три години и ще бъдат изместени от специализирани онлайн брокерски компании/портали.

Това твърдение споделиха за Investor.bg от британската консултантска компания Think Property.

Смятаме, че брокерите за имоти ще последват модела на работа на туристическия и застрахователния бизнес, които се прехвърлиха почти изцяло онлайн, казаха от компанията.

Като основни аргументи за това бяха посочени удобството на работата в интернет и по-евтините цени, които онлайн брокерите могат да предложат.

Наред с това услугите, които последните извършват, е същата по отношение на качество и същност като тази на специалистите в канторите.

Според брокерите на Think Property през следващите три години все по-малко собственици ще предпочитат да рекламират и маркетират имотите си „на витрина“, тъй като за това има много по-ефективен и евтин начин онлайн.

Според компанията и днес много малко хора биха купили имот на базата на обява в във физическите кантори, дори и тези, които разглеждат тези обяви, отделят много повече време за проучване по интернет.

От компанията са стартирали нова интернет базирана брокерска услуга Think Online Property, която помага на купувачи, продавачи, наематели и наемодатели при сделките.

Имотите се рекламират в едни от най-големите портали за имоти, целият процес с огледите, консултациите и преговорите се извършва както при останалите услуги, казват от компанията.

Според услугата собствениците на имот плащат предварително 395 паунда, срещу които получават пълно представяне на имота чрез професионални снимки, скици и др., оценка на имота, консултации при преговорите, подробни актуализирани известия чрез мейл и SMS за хода на продажба, ипотечни консултации за следващата покупка на имот на продавача и др.

В случай че продавачът се откаже от продажба, компанията му възстановява 50% от предплатения депозит.

От Think Property са на мнение, че подобни онлайн брокерски услуги „на едно гише“ ще бъдат все по-често срещани за в бъдеще, за разлика от по-голямата част от сегашните онлайн брокери, които не са променили драстично индустрията.

Разпространението на комплексни услуги обаче има потенциал да революционализира индустрията по същия начин, по който това са направили евтините авиокомпании чрез възможноста за онлайн резервации, казват от Think Property.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:30 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още