Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Цените на жилищата във Великобритания стигнаха 8-месечен връх през август

Данните засилват сигналите, че жилищният пазар е възстановил част от силата си след забавянето заради вота за Brexit

Цените на жилищата във Великобритания стигнаха 8-месечен връх през август

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на жилищните имоти във Великобритания през август са скочили с най-бързия си темп тази година, засилвайки сигналите, че жилищният пазар е възстановил част от силата си след забавянето заради вота за Brexit, съобщи ипотечният кредитор Halifax в четвъртък.

Цените на жилищата са се повишили с 1,1% през август спрямо юли, което е най-големият ръст на месечна база от декември и представлява ускорение спрямо темпа от 0,7% през юли, съобщава Halifax, цитиран от Ройтерс.

Последните данни за ипотечните одобрения предполагат, че част от възхода може би се завръща, вероятно на фона на последните силни данни за заетостта, след като нивото на безработицата спадна до 42-годишно дъно“, казва Ръсел Голи, управляващ директор на Halifax Community Bank. 

Още по темата

Забавящият се ръст на заплащането обаче, коригиран спрямо инфлацията, ще ограничи финансовата достъпност до жилища за някои купувачи, казва той.

Годишният ръст на цените на жилищата се е повишил до 2,6% през август спрямо 2,1% за юли, казва Halifax.

Миналата седмица Английската централна база заяви, че ипотечните одобрения за осмия месец на годината са били много по-силни от очакванията през юли.

Анкета на Ройтерс сред анализатори от миналата седмица показа умерена перспектива за жилищния пазар, като очакванията са цените да се повишат с около 2,0% тази и следващата година.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от