IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Централен Лондон губи привлекателността си на безопасна инвестиция в офис имоти

Намаляват активите в британската столица, които инвеститорите считат за сигурни

09:30 | 24.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Централен Лондон губи привлекателността си на безопасна инвестиция в офис имоти

В началото на финансовата криза офис площите в Лондон привлякоха сериозни инвестиции заради образа на британската столица като сигурна инвестиционна дестинация.

Сега обаче големите инвеститори на пазара започнаха да търсят „скъпоценни камъни" другаде, тъй като възможностите им в Лондон намаляха, пише отлайн изданието citywire.co.uk.

Джейсън Багали от Standard Life Investments (SLI) коментира, че в централната част на Лондон се е излял твърде много капитал. Според него кратките договори за наем в момента предоставят много по-добри възможности.

По думите му в среда с нисък икономически ръст една част от потенциалните наематели едва ли ще успеят дори да запазят бизнеса си. За останалите преместването в офис в Централен Лондон пък ще е твърде скъпо удоволствие.

Миналата година една трета от всички сделки с имоти в Европа бяха с офиси в Лондон, посочва изданието. От 2009 г. британската столица е най-популярния пазар на недвижими имоти в света, но според доклад на PriceWaterhouseCoopers (PwC) и Urban Land Institute инвеститорите вече забелязват „нещо подобно на ценови балон“.

Намаляват и активите, които се считат за сигурни от инвеститорите.

Въпреки това остава поляризацията между пазарите в Лондон и югоизточната част на Острова, и другите региони на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още